IPL ontharing
 

IPL ontharing

De IPL-techniek is een nieuw, revolutionair ontharingssysteem dat zorgt voor permanent ontharen. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Bij IPL wordt hoog-energetisch gepulseerd licht direct op de huid gericht, waarmee alle ongewenste lichaamsbeharing definitief wordt verwijderd. De IPL is daarom de ideale oplossing voor de behandeling van overbeharing, zowel bij mannen als bij vrouwen.

De behandeling met IPL

Haren bestaan uit dood hoornmateriaal die groeien vanuit een haarzakje. In de haren bevindt zich meer of minder melanine. Dit is het pigment dat huid, haar en ogen kleur geeft. Een donkere beharing is mede bepalend voor het slagen van een behandeling.Nu is het ook mogelijk blonde/grijze harde haren(geen dons) te behandelen.Deze haren zult u eerst even moeten laten groeien ongeveer ander half week.Daarna zullen deze geharst worden. Waarna ze behandeld worden met een andere ipl licht dit licht werkt in op het hemoglobine in het bloed.

De haren die zich in de groeifase bevinden, zijn vatbaar voor het licht van een IPL flitslamp. Het proces van ontharen met de IPL is gebaseerd op het selectief vernietigen van de haarwortel met behulp van de door het flitslicht aan de haar afgegeven hitte-energie.

Omdat normaal gesproken slechts 15 % tot 20 % van het haar zich in de groeifase bevindt, is na 1 behandeling 15% á 20% van het haar behandeld. Er zijn meerdere behandelingen (veelal 10 tot 15 behandelingen) nodig om er zeker van te zijn dat elke haar ten minste eenmaal wordt behandeld.

De behandeling met IPL is zeer veilig. Het licht dringt tot slechts enkele millimeters diepte in de huid. Alleen als daar een haarwortel zit, wordt het licht omgezet in warmte en doet het dus zijn werk. Er is geen geleiding naar andere weefsels. Het is dus onmogelijk dat lymfe of zweetklieren die vlakbij de de haarzakjes liggen beschadigd raken.